måndag 25 februari 2013

2013-02-25

Efter ett längre uppehåll ämnar jag nu att återuppta denna instans så smått efter egen förmåga och tid, ty det har skett många ting den senaste tiden som förtjänar att uppmärksammas!

I och med årsskiftet så har andra halvan av serien påbörjats och fortlöpt under snart tre månader. 10 matcher spelades innan nyår och lika många matcher och någon till var att vänta när vi påbörjade detta år och fortsatte seriespelet. Nu återstår endast fyra matcher att spela mot fyra olika motståndare - Gammelstad, IBK Luleå, Pajala för att knyta ihop säcken med en match mot Öjebyn.

Vi har en tung period bakom oss med fler bakåtmål än vi förtjänat kan jag tycka, likaså har vi även fler förluster bakom oss än vad rättvisan säger att vi borde ha. Några av de spelade matcherna såg ut som följer;
vi förlorade mot Pajala med uddamålet på bortaplan, vi tog en förlust mot vårat systerlag på Boden Arena trots att vi lyckades hålla ner siffrorna rätt bra och vi blev utskåpade på bortaplan mot Team Kalix. För att citera min kollega Chris så drabbas vi ofta av "ketchupeffekten", vilket innebär att först kommer det ingenting - sen kommer allt, men väldigt sällan får vi denna effekt till våran fördel. De så kallade "skitmålen" får vi emot oss med diverse studs/höjdbollar, men det är ack så sällan vi får något gratis vad gäller målen framåt. Nu har det dock äntligen börjat blåsa åt andra hållet och seglen har börjat fyllas sakta men säkert.

Helhjärtat gick vi in och försvarade våran egen arena mot StiL och deras hårda backskott och gick segrande ur den bataljen med 5-1 där Cejas gör en riktigt rolig målvaktsmatch med många monsterräddningar och även lyckas ge sin tränare närpå en hjärtattack genom några spännande insatser i målet. Vi njöt av segerruset under en veckas tid för att sedan andra helgen i rad ställa upp våra nästan tre hela kedjor och ge Öjebyn en omgång, och spännande blev det. Vi lekte följa-John med Öjebyn och det var jämt, med handen på hjärtat så hade det kunnat svänga åt vilket håll som helst. I denna match kliver en annan målvakt in och storspelar, för att inte tala om styr sina medspelare från buren, och genom en riktigt läcker räddning i form av en slängning täpper igen målet och ser till så att motståndarna inte får göra fler än två mål, vilket lämnade utrymme för Linnea Nilsson att slänga in ett dragskott i krysset från backposition och matchen slutar 3-2. Mest nerver av alla i arenan stod nog jag för, vilket jag fick veta senare hade varit väldigt uppenbart bland annat via snabbt upprepade klickningar med pennan mot taktiktavlan och en massa spring bakom bänken. Inget ovanligt när jag tänker efter och heller ej så konstigt - spelarna får faktiskt göra av med energin de bygger upp på bänken medans vi tränare fylls av adrenalin som vi inte får utlopp för!

När slutsignalen ringer och tre pinnar blir verklighet får jag dessutom bevittna säsongens mest rörande händelse. Nattis springer in på planen och möter upp Lina för att gratulera henne för en grym match och en otroligt viktig seger. Lyckan som Lina lyste upp arenan med var något jag inte sett på otroligt länge och när jag sen kommer hem för att kolla bilderna från matchen så har Rune Öhman lyckats att fånga ögonblicket på bild. Helt fantastiskt!

Lite fakta som också är värt att uppmärksamma är berg-o-dalbanan som denna säsong har varit. Med det menar jag att vi har spelat väldigt jämt mot IBK Luleå samtidigt som vi blivit tvåsiffrigt nollade mot dem, vi besegrade StiL på en träningsmatch innan säsongen då vi inte ens hade spelat ihop oss bara för att sen få stora problem att möta dem, vi skåpade ut Öjebyn på deras hemmaplan och får sen kämpa för livet för att avgöra nästa möte med uddamålet. Vi förlorade mot Team Kalix med 3-4 på hemmaplan för att senare åka på torsk med 11-0 på bortaplan, därefter förlorade Kalix mot StiL som vi sedan tog en säker seger mot. Ingen sorts mönster eller följsamhet i siffrorna här inte!

Nu tar jag ett litet ofrivilligt break från sporten genom att bli kommenderad iväg på högvakt i Stockholm och missar därmed nästa sammandrabbning och seriens sista möte med Gammelstad, så det är med fullständig tillit som jag överlåter rodret till fullo till Christoffer Aro och hoppas på en riktigt bra träningsvecka (om än bara två träningstillfällen) som avslutas med en storslagen match!

Särskilt tack för hjälpsamma insatser gentemot laget riktas mot samtliga föräldrar som har hjälpt oss med sarg, ställer upp med att skjutsa spelarna, mot alla som kommer och stöttar oss på våra matcher, vårat oslagbara team i seket med Kalle Brandin i spetsen och självfallet våran proffsfotograf och webbmaster Rune Öhman. Tack.

//Pontus Boman
Ordförande IBK Boden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar