söndag 2 december 2012

En riktig matchvecka, och en tung sådan. IBK Luleå stod för motståndet på Måndagen, den hektiska Måndagen där inget gick som vi tänkt och det vi inte ville skulle hända, det hände. Bara timmar före matchstart fick vi beskedet att vi inte kunde spela på Arenan på grund av att våran bokning blivit bortappad någonstans i kosmos, så det var bara att ta vad vi kunde få - Björknäshallen. Vi tog över planen direkt efter en handbollsträning vilket innebar att det fanns klister på banan samt att sargen behövde byggas. Hade det inte varit för allt stöd vi fick av både föräldrar och ledare i föreningen hade matchen denna dag inte kunnat spelas. De bistod med allt från klisterborttagning och sargbygge till kontroll av bestämmelser för matchflytt. Ett stort tack till er alla, och ett stort tack till Kalle Brandin som tillsåg att det fanns domare på rätt plats på rätt tid!

Björknäshallen är en hall med parkettgolv vilket ger en studs som vi inte är vana vid, och en betydligt mer glatt yta än vi räknat med så utöver förvirrningen som skett under kvällen var detta ännu en friktion som vi tampades med efter bästa förmåga. Denna dag kom även att reflektera sig i matchresultatet.

IBK Luleå gick segrande denna dag, med inte mindre än 1-10. Det var inte mycket att göra åt, det var bara att gratulera Luleå för att sen börja ladda om inför nästa match som var på Onsdag. Våran målvakt Lina gjorde en bra match både avseende räddningar och utkast, men som vi vet så måste en målvakt få hjälp hemåt för att det ska hålla.

Onsdagens match var en efterlängtad sådan när vi för andra gången ställs mot vårat representationslag, denna gång på Boden Arena som planerat. Vi gör en jättestark insats, särskilt i period nummer ett där vi håller dem stången ända fram tills den 15e minuten är nådd, och första perioden slutar 1-0 till rep-laget. Andra perioden börjar och vi spelar betydligt bättre denna Onsdag än föregående match och det går förhållandevis och vi lyckas till slut att ta hål på rep-laget. Därimellan hade motståndarna dessvärre hunnit göra både ett och annat till mål i baken på oss under andra periodens gång.

Trots att siffrorna börjar dra ifrån oss så slutar aldrig våra tjejer aldrig att kämpa precis som vanligt och efter mången hård kamp trillar det in ännu en boll bakom vårat systerlags målvakt och vi har vid det här läget gjort dubbelt så många mål på dem som förra gången! När slutsignalen går står det 2-9 på tavlan, och vi tackar gladeligen våra kamrater och kollegor i representationslaget för en god match och börjar likt tidigare redan här att förbereda oss mentalt inför nästa match mot serieledarna, Team Kalix IBK.

Denna dag, Lördag hade vi tyvärr ett stort bortfall i spelare, men vi behövde aldrig känna någon oro. Vårat eminenta juniorlag fanns där för att stötta oss ännu en gång, och vi lånade in inte bara en eller två, utan hela fyra utespelare. Vi lånade dessutom in en målvakt eftersom tidigare matcher visat att det är riskabelt att ställa upp med bara en burväktare, särskilt i en så het match som den mot Kalix tidigare varit och även denna gång kom att bli. Likt matchen mot vårat systerlag så tog det femton minuter innan Kalix åstadkom något mot oss, men att ligga under med ett mål var inget som Bodenbrudarna kunde godta. Maria får kontroll på bollen i egen zon och rusar som bara den efter sargen och in mot mål, där hon hör Linnea(98) ropa, och mycket riktigt får Linnea bollen på bladet och hänger stilfullt in 1-1.

Andra perioden kom att bli den första lik siffermässigt. En riktigt spännande match med många målchanser åt båda håll och några obegripliga ageranden av våran burväktare Jossan Cejas. Team Kalix tar en ledning med 1-2, men det kändes som att våra tjejer bara lät det hända för att det skulle bli mer spännande i matchen eftersom de snabbt såg till att kvittera bara minuter efteråt. Denna gång fick Maria göra målet, och vilket mål det blev. Sosso serverar Maria framför mål där hon står på tu man hand med målvakten och gör en riktigt snygg dragning i sida och lägger in 2-2. Vi går in i tredje period med 2-2 på tavlan.

Här kom det dock att hända något. Markeringar, press och byten kom att bli lidande i IBK Boden, vilket resulterade i att Team Kalix kunde hänga balja efter balja. Här har ledningen i Boden en hel del utvärderingspunkter att ta åt sig av. Vi fick även ett tungt boxplay emot oss, men här blev vi imponerade på tränarsidan. Vi fick en utvisning emot oss och spelar fyra mot fem, för att sedan få en straff och ännu en utvisning emot oss men trots straff, och spel tre mot fem så blev det här inget mål på oss! Vi gav allt vi hade, vi tog ut målvakten och spelade 6 mot 5, en taktik som denna gång tyvärr inte gav någon utdelning och matchen slutar 2-5 till Team Kalix IBK.

Nu har vi ett litet speluppehåll vilket ger oss tid att finslipa vissa saker som vi tror kommer att bli en stor framgångsfaktor för laget, och även att tagga till ordentligt för att möta StiL borta den 15e!

Vi riktar återigen ett stort tack till de juniorer som stärkt oss denna vecka: Camilla Fink, Ice Lambertsson, Linnea Nilsson, Linn Persson, Wilma Ek-Thorneus och självklart även ett tack till coach Tony och Per-Hugo!

Vi tackar även samtligt motstånd vi mött denna gång för en både tung, lärorik men inte minst rolig matchvecka och hoppas att ni är redo för nästa gång vi möts.