onsdag 14 november 2012

En fullspäckad helg som inleddes med match på Fredag mot IBK Luleå, träning på Lördag och avslutades med ännu en träning på Söndag, följt av en ny vecka som inleddes med ännu en match, denna gången mot Gammelstad på deras hemmaplan. För ovanlighetens skull ställde IBK Boden upp med tre fulla femmor, fullt inställda att gå ut göra en offensiv match redan från första avblåsningen. Matchen mot IBK Luleå var något av en väckarklocka för IBK, så denna gången var det dags att ta sig i kragen. Så här såg laget ut denna gång:


(M) Josefin Cejas

Lovisa Rova
Isabella Mäkeläinen
Lovisa Kerttu

Matilda Melby
(K) Rebecka Hellström
Matilda Rova
Beatrice Lindenhall
Linnea Nilsson
Matilda Larsson
Sofia Westin-Eriksson
Sanna Oscarsson

Rebecka Lindsköld
Linnea Nilsson
Cecilia Vainio
Wilma Ek

Chris och Pontus som tränare assisterades av Jenny, Mimmi och Nattis på bänken.




Med ovanligt mycket tid att tillgå före vi fick tillgång till planen tog vi det ganska lugnt, spelarna fick tid att prata ihop sig och vi tränare fick tid att gå igenom och bygga om powerplayformationerna. Denna gång till spelarnas förvirrning då de bara minuter innan hade diskuterat sinsemellan hur de skulle spela i powerplay baserat på femmorna de blivit tilldelade innan. Det kom som tur var att visa sig att både powerplay och boxplay fungerade utöver förväntningarna.

När första femman kliver in och börjar utföra det vi planerat vilket var att sätta hög press från början tog det inte lång tid innan vi lyckades ta hål på Gammelstad. Mer bestämt 53 sekunder.

Detta var ett viktigt mål för IBK Boden som fick en redig energikick av detta både på spelar-och tränarnivå och mycket riktigt, efter 14.58 kom 0-2 målet igenom Sanna som assisterades av Cissi. Det var en intensiv, fartfylld och kvalitetsmässigt bra match från våran sida och det kom att bli betydligt fler mål än så, och tack vare våran duktiga målvakt Cejas blev det bara ett mål bakåt, och det målet kom inte långt efter att vi gjort 0-2. En hämndlysten Rubban lät däremot inte detta bli ett bekymmer, och gjorde 1-3 efter 18.47, utan assist.

Första perioden kommer till ett slut och vi känner oss riktigt nöjda med prestationen i denna period, och går beslutar att gå in med samma beslutsamhet i andra och fortsätta lika hårt som vi börjat.

Andra perioden spelas inte helt utan farliga situationer åt något håll. Vid ett tillfälle hade vi en boll som dansade på våran egen mållinje men som Cejas hastigt avlägsnade, och efter detta fick våran burväktare många bra räddningar, och i vårat första powerplay så kliver en ivrig Bella fram och agerar på målvaktens utkast och lyckas att hänga 1-4. Ett assist till målvakten är inte fy skam, det var ett riktigt bra utkast som ledde till detta mål!

Det dröjde inte länge innan Matilda Rova gjorde matchens första poäng via Sosso, och ställningen blev 1-5. Vi kände vid detta lag ett övertag tack vare våran höga press och utnyttjar detta till fullo då vi vid flera boxplaytillfällen under matchen fortsätter med hög press och lyckas att inte få något mål bakåt, skitkul att se!

Vi lät oss inte hållas stången utan fortsatte trycka på för fullt, och Bella kliver fram ännu en gång för att hänga 1-6, och här tar även Sanna sin andra poäng genom att snyggt servera Bella. Andra perioden tar slut och det behövdes inte säga mycket mellan perioderna då det mesta flöt på och tredje perioden börjar exakt lika hårt som vi började första. Det är en hård period med flera boxplaytillfällen för oss och även i denna period gör tjejerna riktigt bra ifrån sig och lyckas att hålla borta våran motståndare!

Efter 18.17 och mycket hårt krigande släpper vi fram en av våra inlånade juniorer och 1-7 görs via Wilma, utan assist.

Här kan vi som tränare känna oss nöjda och det bör även tjejerna göra. Det är detta lag jag vill se varenda gång vi ställer oss på planen oavsett vilka vi möter. Så här bra kan våra spelare prestera, så här bra kan vi spela den här sporten och stundvis ännu bättre än det som visades upp denna gång. Vi får snart en ny chans att bevisa det, på Lördag då vi ställer upp mot Gammelstad igen, denna gången på Boden Arena klockan 13.00!

Vi tränare lyfter på hatten för våra tappra spelare och våra trogna åskådare!

Vi ses på Lördag!

//Pontus
Ordförande IBK Boden










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar