fredag 9 november 2012

Hemkomna efter en både psykiskt och fysiskt tuff match mot IBK Luleå som vi tyvärr inte trots hårt krigande och starka viljor lyckades komma segrande ur. Tjejerna höll sig dock hårt fast vid vårat motto - att aldrig ge upp.

IBK Boden U gör sin sedesvanliga entré och joggar in på planen till en låt som spelas i högtalarna. Denna gång var det "Long way to the top" med AC/DC, vilket kan tyckas vara märkligt då vi var bortalag, med inslag av lite humor på våran egen bekostnad. Vi börjar första perioden bra, och redan lyckas säsongsdebutanten Rebecka Lindsköld klappa in 0-1. Vi fortsätter framåt och första målet följs tätt av 0-2 där Matilda "Kakan" Larsson  snyggt serverade Lovisa Rova som stod för det andra målet. Det var här det började bli turbulent med diverse förvirrningar inom laget då skador och sjukdom börjar visa sig, och vi tvingas göra rokader inom femmorna genom att flytta upp en back på forward som temporär ersättare, flytta tillbaka samma back, sedan byta plats på en forward och en back för att sedan kliva ner på fyra backar genom att vila en forward och en back. Minst sagt förvirrad match då tjejerna inte hade någon fast plats utan fick stärka laget där det behövdes, så att de inte hann spela ihop sig ordentligt.

Andra perioden börjar, och vid det här läget har IBK Luleå lyckats få in två bollar förbi våran eminenta målvakt, Cejas. Dock så tidigt som 4:35 är Kakan framme igen, och likt andra målet lägger upp den för Lovisa Rova som lägger in 2-3. Inte långt efter det så reducerar Luleå till 3-3 och lyckas även att ta ledningen med 4-3 för en stund, innan Linnea Nilsson tar initiativet och laddar på ett riktigt bra backskott med en snygg snurr och hänger 4-4. Även denna gång är det Kakan som står för assisten.

Denna match svajade prestationsmässigt åt båda håller och det kom även denna gång att bli en målrik match. Luleå visar viljan och sätter 5-4, vilket retade upp första linan som innan perioden var slut lyckades hänga 5-5 via Sanna som hade hjälp av Beatrice som stod för assisten.

Vi kliver in i tredje perioden mer eldade än föregående period, fast beslutna att nu stänga matchen. Dessvärre blev det inte som vi hade planerat. Ett helt klart utmattat Boden stirrade för mycket boll vilket Luleå såg, och drog nytta av. Några snabba löpningar med välriktade avslut gjorde att siffrorna drog iväg, och när det står 5-7 tar vi timeout och gör lite ändringar i laget och planerar för att plocka ut målvakten vid tillfälle. Fortsatt förvirrning och utmattning har satte dock sina spår och Luleå lyckas att utöka sin ledning med 5-9. Därimellan blir även Cejas påsprungen av en ivrig forward som med sin höft och klubba gav våran målvakt en obehaglig smäll emot huvudet och spelet blåses av. En smäll liknande den som Team Kalix delade ut till Nathalie Hennix i vårat första möte med dem. Som tur var gick det bra denna gång och Cejas klarade sig lindrigt undan med ett blåmärke på halsen och tillfällig andnöd i samband med smällen. Hon ställer sig i mål igen efter att ha fått andas och dricka lite vatten.

Med strax under en minut tar vi in Cejas och Rebecka Hellström springer in och förstärker, men våran tappra satsning gav tyvärr ingen utdelning och med en halvminut kvar kliver vi ner på fem spelare igen och sätter tillbaka Cejas i buren. Matchen slutar 5-9.

Som vanligt kämpade tjejerna stenhårt trots motgång och gav inget mindre än allt de hade, vilket alltid är glädjande att se. Att förlora är en tråkig, men ack så lärorik del av innebandy. Liknande en boxare som blir nedslagen och sedan ställer sig upp för att slå tillbaka, likaså ska vi nu ställa oss upp och slå tillbaka mot Gammelstad på Måndag!

Nu laddar vi om batterierna med träning imorgon likväl som på Söndag, som inledning för Måndagens match. Vi är redo för er Gammelstad!