måndag 5 november 2012

Träningsmatch 12-11-04

Igår, Söndag den 4e spelade vi träningsmatch mot Team Bodens 97/98-pojkar på Träffpunkten i Sävast. Domare under match var Team Bodens tränare Janne, och en gästande stjärna och en föredetta tränarkollega i IBK, Hans Rova.

Sosso

Målvakterna enas om att stå halva matchen var. Cejas tar första halvan av matchen och gör en fenomenal första period med fyra räddningar redan i första minuten. Alla på planen jobbade stenhårt och stod upp starkt emot killarnas kvicka anfall och lyckas till slut att ta hål på deras målvakt och ta ledningen med 0-1.  Denna match kom att bli väldigt mål-och händelserik.

Efter 10 minuter in i andra perioden byter vi burväktare och Lina kliver in i det vortex av slag, trängningar, skott och bentacklingar som rådde på planen och hon hinner endast stå ett par minuter innan hon blir översprungen och får en mindre smäll emot huvudet. Som tur var är Lina, liksom alla våra spelare stenhård och ställer sig genast igen. I den här perioden vaknar vi till ännu lite mer och plockar fram ett riktigt snyggt spel och det blir lite mer mål.

Vi går in i tredje perioden eldade till tusen och kör igång lika hårt, och i denna period lyckas vi även att ta ledningen. Innan matchen startade sa vi att vi ville fokusera på att spela upp bollen, inte slå höga chansbollar - och det var precis vad tjejerna gjorde. De spelade upp bollen snyggt och det gav utdelning. Grabbarna hade inte samma taktik utan banade istället väg för sina snipers som gjorde det dom skulle med både jobb framför mål och välriktade avslut. Spelmässigt var det dock tjejerna som regerade.

I slutet på tredje hettar det till och Mimmi som gjort en grym match får en tryckare i ryggen vid sargen, faller framlänges och slår huvudet i sargen, börjar blöda näsblod och måste kliva av planen och vi går ner på tre backar istället för fyra. Med 30 sekunder kvar av matchen plockar vi ut Lina vilket inte fungerade lika bra som vi hade tänkt, och vi får ett mål i baken. Med 15 sekunder kvar sätter vi in Lina igen, och lyckas att hänga en balja till innan matchen tar slut. Matchen slutar 6-8 till grabbarna, men båda lagen hade många bra chanser så det hade kunnat sluta precis hur som helst. Lina styr sitt lag på ett bra sätt från målburen och gör en bra match med många räddningar.

Hela laget presterade denna match i tränarnas ögon och vi är nöjda med alla spelare. Nästa gång vi möts ska vi betala domare till matchen för att få ner det fysiska spelet som jag kan tycka att det blev för mycket av denna gång, för att inte nämna slag och andra förseelser.

Mimmi blir tagen till vårdcentralen sedan sjukhus med vad vi antog var en hjärnskakning och bruten näsa, men än så länge vet vi inte utan väntar ännu på svar. Mimmi var en riktig kämpe hela matchen som tyvärr avslutades på ett ovärdigt sätt för hennes del. Du har hela IBK bakom dig och vi håller tummarna för dig Mimmi. Stort tack som vanligt till juniorerna, denna gång Hanna, Wilma och Linnea för att ni kliver in och hjälper oss.

Nästa möte är en seriematch den 9e borta mot IBK Luleå. Nu kör vi en stenhård träningsvecka innan vi åker mot Luleå för nästa äventyr!